Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięciutkie, puszyste, lekko kwaskowate. Serdecznie polecam.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2576
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10017
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4060
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7141
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2576
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10017
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4060
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7141
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Ubić mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Powoli dosypywać cukier cały czas miksując. Dodawać po jednym żółtku. Gdy masa jajeczna będzie należycie ubita, wlać po łyżce olej i delikatnie wymieszać. Tak samo postąpić z przesianą z proszkiem do pieczenia mąką. Ciasto wylać na tortownicę wyłożona papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną kaszką manną. Średnica tortownicy 24 cm. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.