Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkową i krówkową. Ciasto tortowe, bardzo pyszne.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiewać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papieru do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Obrócić i zdjąć papier z pieczenia.Potem biszkopt włożyć z powrotem do blaszki ale z czystym wyższym papierem.
Biszkopt posmarować powidłami.
pianka truskawkowa- Truskawki rozetrzeć albo rozdrobnić blenderem. Uzupełnić wodą do 1 l. Zagotować, odstawić i rozmieszać z galaretkami. Odstawić do lekkiego tężenia. Jogurt zmiksować,dolewając po trochu tężejącej galaretki. Wylać i rozprowadzić na powidłach.
Przykryć warstwą herbatników.
pianka krówkowa-Zagotować wodę, odstawić, wsypać galaretki i wymieszać do ich rozpuszczenia. Odstawić do lekkiego tężenia. Miękką masę zmiksować potem po trochu dolewać tężejącej galaretki i zmiksować.Wylać i rozsmarować na herbatnikach.
Posypać posypką czekoladową, albo tartą czekoladą.