Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek którego bazą jest puszysty i aromatyczny biszkopt. Na którym ułożone są pyszne śliwki posypane cukrem pudrem. Zaletą tego przepisu jest to że zamiast śliwek można użyć praktycznie każdy owoc sezonowy lub mrożony. Między owoce takie jak: Rabarbar, borówkę amerykańską, truskawki, agrest i wiele innych.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 788
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113306
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1312
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 826
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 788
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113306
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1312
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 826
Składniki
1. Do rondelka wlewamy mleko dodając masło i cukier wanilinowy, po czym całość podgrzewając rozpuszczamy. Po czym odstawiamy do ostudzenia.
2. Białka z jajek i szczypty soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy, po czym w kolejności dodajemy żółtka, ostudzone mleko z masło i cukrem wanilinowym i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Całość wlewamy do foremki wyściełanej papierem do pieczenia. Na wierzch kładziemy owoce sezonowe. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanego wcześnie to temperatury 170-175 stopni Celsjusza przez 50 minut i gotowe. Resztę pikantnych szczegółów dowiesz się oglądając zamieszczony filmik kulinarny.