Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek którego bazą jest puszysty i aromatyczny biszkopt. Na którym ułożone są pyszne śliwki posypane cukrem pudrem. Zaletą tego przepisu jest to że zamiast śliwek można użyć praktycznie każdy owoc sezonowy lub mrożony. Między owoce takie jak: Rabarbar, borówkę amerykańską, truskawki, agrest i wiele innych.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
1. Do rondelka wlewamy mleko dodając masło i cukier wanilinowy, po czym całość podgrzewając rozpuszczamy. Po czym odstawiamy do ostudzenia.
2. Białka z jajek i szczypty soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy, po czym w kolejności dodajemy żółtka, ostudzone mleko z masło i cukrem wanilinowym i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Całość wlewamy do foremki wyściełanej papierem do pieczenia. Na wierzch kładziemy owoce sezonowe. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanego wcześnie to temperatury 170-175 stopni Celsjusza przez 50 minut i gotowe. Resztę pikantnych szczegółów dowiesz się oglądając zamieszczony filmik kulinarny.