Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek którego bazą jest puszysty i aromatyczny biszkopt. Na którym ułożone są pyszne śliwki posypane cukrem pudrem. Zaletą tego przepisu jest to że zamiast śliwek można użyć praktycznie każdy owoc sezonowy lub mrożony. Między owoce takie jak: Rabarbar, borówkę amerykańską, truskawki, agrest i wiele innych.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 818
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6209
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8976
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 818
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6209
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8976
Składniki
1. Do rondelka wlewamy mleko dodając masło i cukier wanilinowy, po czym całość podgrzewając rozpuszczamy. Po czym odstawiamy do ostudzenia.
2. Białka z jajek i szczypty soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy, po czym w kolejności dodajemy żółtka, ostudzone mleko z masło i cukrem wanilinowym i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Całość wlewamy do foremki wyściełanej papierem do pieczenia. Na wierzch kładziemy owoce sezonowe. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanego wcześnie to temperatury 170-175 stopni Celsjusza przez 50 minut i gotowe. Resztę pikantnych szczegółów dowiesz się oglądając zamieszczony filmik kulinarny.