Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Z białek ubij pianę. dodawaj do niej dalej miksując żółtka, cukier i mąkę, oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylej fo formy i piecz 25 minut w 180 st. C. Zdejmij z ciasta folię i przekrój na pól.
1 galaretkę rozpuść we wrzątku, odstaw. Śmietanę ubij razem z śmietanfixami. Do śmietany dodaj galaretkę. Wymieszaj i odstaw na 5 minut do lodówki. 2/3 masy wyłóż na 1 blat biszkopta, nałóż drugi blat i nałóż pozostałą część kremu.
Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój je na kawałki i wyłóż na mase. 2 galaretki rozpusć w 2 szklankach wody, odstaw. Wylej galaretkę, gdy zacznie tężeć na brzoskwinie. Odstaw do lodówki.