Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie owocowym nie może zabraknąć ciast z ich dodatkiem. Drzewko brzoskwiniowe obrodziło pięknie w tym roku i upiekłam ciasto brzoskwiniowe.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416530
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416530
Składniki
Całe jajka ubiłam na puszystą masę z cukrem. Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. jogurt i olej. Wszystko wymieszałam na gładką masę. Wylałam ciasto do tortownicy 24 cm średnicy, jeśli ktoś ma blaszkę prostokątną, to taka ilość ciasta pasuje na blaszkę 21x24 cm. Na wierzch wyłożyłam połówki brzoskwiń ze skórką, brzuszkami do dołu. Piekłam moje ciasto w 160 stopniach przez 1 godzinę.