Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto brzoskwiniowe z makową kruszonką"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
W dużej misce wymieszaj mak z cukrem i utartymi biszkoptami, dodaj masło i palcami zagnieć kruszonkę. Brzoskwinie odcedź z zalewy, wyjmij i pokrój w półksiężyce.
Śmietanę kremówkę ubij na półsztywną pianę i ciągle mieszając stopniowo dodawaj jajka i cukier. Ubij wszystko razem na krem, a na końcu dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i migdały. Wszystko wymieszaj na gładką masę.
Ciasto równomiernie rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Poukładaj na nim kawałki brzoskwiń i od razu posyp kruszonką makową. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do temperatury 170° C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu odstaw do schłodzenia, a potem pokrój na kawałki.
Czas przygotowania: ok. 45 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 263 kcal.Źródło: Na żywo