Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega wielkie brzoskwiniowo - budyniowo-galaretkowe ciasto z "dodatkiem" biszkoptu
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414769
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414769
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Składniki
Zagotować 6 szklanek wody z cukrem pudrem. w Pozostałych 2 szklankach wody wymieszać sypkie budynie i galaretki. Wlać do gotującej się wody z cukrem pudrem. Podgotować na jednolitą masę. Do jeszcze gorącej masy dodawać pokrojone na kawałki 2 kostki masła i mieszać aż do jego rozpuszczenia się. Poczekać aż zrobi się ciepłe. W tym czasie odsączyć z zalewy brzoskwinie i pokroić w kosteczkę. Dodać owoce do ciepłej masy i wymieszać. Całą masę, jeszcze ciepłą wyłożyć na nasączony sokiem z brzoskwiń biszkopt.