Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega wielkie brzoskwiniowo - budyniowo-galaretkowe ciasto z "dodatkiem" biszkoptu
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 556
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1562
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8964
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 556
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1562
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8964
Składniki
Zagotować 6 szklanek wody z cukrem pudrem. w Pozostałych 2 szklankach wody wymieszać sypkie budynie i galaretki. Wlać do gotującej się wody z cukrem pudrem. Podgotować na jednolitą masę. Do jeszcze gorącej masy dodawać pokrojone na kawałki 2 kostki masła i mieszać aż do jego rozpuszczenia się. Poczekać aż zrobi się ciepłe. W tym czasie odsączyć z zalewy brzoskwinie i pokroić w kosteczkę. Dodać owoce do ciepłej masy i wymieszać. Całą masę, jeszcze ciepłą wyłożyć na nasączony sokiem z brzoskwiń biszkopt.