Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto cappuccino"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Biszkopt: białka ubij. Mieszaj, dodając żółtka i cukier. Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Dodaj przesiane kakao, połącz. Piecz 30 minut w temp. 175°C. Ostudź, przekrój na dwa placki.
Beza: białka ubij z cukrem. Dodaj wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wymieszaj. Piecz 20-30 minut w temp. 160-180°C.
Masa: mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka wymieszaj, ugotuj budyń. Ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń i cappuccino. Masą posmaruj spód biszkoptu, ułóż bezę. Rozsmaruj resztę masy, przykryj pozostałym biszkoptem. Udekoruj, np. polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie