Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cappuccino z wiśniami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Składniki
Ubij sztywną pianę z jajek oraz cukru i ostrożnie połącz to z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Wlej ciasto do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 80° C przez ok. 30 mi nut. Kiedy ciasto się upiecze, wyjmij je i odstaw, aby wystygło.
Częściowo odcedź wiśnie i z resztą zalewy przełóż je do rondelka, posyp mąką ziemniaczaną i gotuj przez ok. 5 minut. Następnie odstaw rondelek i dobrze rozmiksuj wiśnie za pomocą blendera.
Schłodzone ciasto biszkoptowe posmaruj jeszcze ciepłym kremem wiśniowym i odstaw na godzinę do ostudzenia.
Podgrzej śmietanę, rozpuść w niej kawę i poczekaj, aż troszkę ostygnie. Połam czekoladę do misy i zalej gorącą śmietaną. Pomieszaj i wstaw do lodówki. Po schłodzeniu ubij ją i udekoruj biszkopt za pomocą worka cukierniczego. Oprósz kakao.
Czas przygotowania: 70 minutŹródło: Na żywo