Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cappuccino z wiśniami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ubij sztywną pianę z jajek oraz cukru i ostrożnie połącz to z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Wlej ciasto do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 80° C przez ok. 30 mi nut. Kiedy ciasto się upiecze, wyjmij je i odstaw, aby wystygło.
Częściowo odcedź wiśnie i z resztą zalewy przełóż je do rondelka, posyp mąką ziemniaczaną i gotuj przez ok. 5 minut. Następnie odstaw rondelek i dobrze rozmiksuj wiśnie za pomocą blendera.
Schłodzone ciasto biszkoptowe posmaruj jeszcze ciepłym kremem wiśniowym i odstaw na godzinę do ostudzenia.
Podgrzej śmietanę, rozpuść w niej kawę i poczekaj, aż troszkę ostygnie. Połam czekoladę do misy i zalej gorącą śmietaną. Pomieszaj i wstaw do lodówki. Po schłodzeniu ubij ją i udekoruj biszkopt za pomocą worka cukierniczego. Oprósz kakao.
Czas przygotowania: 70 minutŹródło: Na żywo