Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cappuccino z wiśniami"
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 884
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 116
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 884
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 116
Składniki
Ubij sztywną pianę z jajek oraz cukru i ostrożnie połącz to z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Wlej ciasto do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 80° C przez ok. 30 mi nut. Kiedy ciasto się upiecze, wyjmij je i odstaw, aby wystygło.
Częściowo odcedź wiśnie i z resztą zalewy przełóż je do rondelka, posyp mąką ziemniaczaną i gotuj przez ok. 5 minut. Następnie odstaw rondelek i dobrze rozmiksuj wiśnie za pomocą blendera.
Schłodzone ciasto biszkoptowe posmaruj jeszcze ciepłym kremem wiśniowym i odstaw na godzinę do ostudzenia.
Podgrzej śmietanę, rozpuść w niej kawę i poczekaj, aż troszkę ostygnie. Połam czekoladę do misy i zalej gorącą śmietaną. Pomieszaj i wstaw do lodówki. Po schłodzeniu ubij ją i udekoruj biszkopt za pomocą worka cukierniczego. Oprósz kakao.
Czas przygotowania: 70 minutŹródło: Na żywo