Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Składniki
ciasto: masło utrzeć stopniowo dodając cukier i po jednym jajku.Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem dodać do masy maślanej następnie mleko i kokos dokładnie połączyć. Formę keksową natłuścić i oprószyć bułką, wlać ciasto.Piec ok. 50 min w 170 st.
dekorowanie: z zimnego ciasta odkroić 1/3 część z której zrobimy kabinę cięzarówki. Posmarować spód odkrojonej części polewą i położyć na cieście . Całe ciasto zalać polewą. Rurki waflowe ułożyć na naczepie przyklejone polewą jedna na drugiej po 2 szt z każdej strony a na tył po połówce.Po bokach przykleić ciastka koła ,pisakiem lub lukrem namalować kabinę i boki ciężarówki. Do przyczepy wsypać drażetki czekoladowe.