Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cukiniowe"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 446
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 118
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2190
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 446
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 118
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2190
Składniki
Mąkę łączę z proszkiem i sodą. Jajka ubijam z cukrami na puszystą masę. Stopniowo dodaję połowę mąki i całą oliwę. Posiekane migdały i rodzynki łączę z cynamonem, dodaję do ciasta, mieszam.
Cukinię ze skórką (musi być młoda, bez pestek) ścieram na tarce o dużych oczkach (nadmiar wody odciskam). Mieszam z ciastem. Wsypuję resztę mąki, i znów delikatnie mieszam. Przelewam ciasto do formy (o wym. 35 x 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekę 50 min w temp. 180oC. Gdy ciasto ostygnie, smaruję je cienko dżemem, polewam roztopioną czekoladą i obsypuję posiekanymi migdałami.Źródło: Kobieta i życie