Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto ze zdrowymi składnikami. Zawsze można rozgrzeszyć się, że to wcale nie puste kalorie ;) W mig znika ze stołu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 345
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1418
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 345
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1418
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać olej. Miksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, cynamonem i gałką muszkatołową. Miksować. Na koniec dodać startą cukinię na tarce o grubych oczkach i bakalie. Wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po upieczeniu ostudzić ciasto. Zrobić polewę: czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto. Gotowe!