Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja to cynamonowe ciasto z jabłkami. Jest dosyć szybkie w przygotowaniu, mamy bowiem doczynienia z ciastem ucieranym. Dodatkowo w cieście znajdziemy jabłka. Wypiek pachnie aromatycznie cynamonem. Ciasto doskonale smakuje z kubkiem herbaty. Można powiedzieć, że jest to szybki ucieraniec.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31337
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31337
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puch. Margarynę rozpuszczamy, następnie studzimy. Wolnym strumieniem dodajemy do ubitych jajek wystudzoną margarynę. Ubijamy. Dodajemy proszek do pieczenia, mąkę oraz cynamon. Miksujemy. Jabłka obieramy ze skóry. Kroimy na kwadraty. Obsypujemy lekko mąką jabłka i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Ciasto wlewamy do posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut. studzimy. Dowolnie dekorujemy.