Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja przyjaciółka podarowała mi przepis na ciasto z użyciem samych białek. Ja trochę zmieniłam składniki i zrobiłam ciasto cytrynowe. I wyszło bardzo smaczne, orzeźwiające. I bardzo proste w wykonaniu.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1778
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 304
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 729
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17162
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1778
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 304
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 729
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17162
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę keksówkę (30cm) wysmarować margaryną i posypać tartą bułką. Margarynę roztopić i ostudzić.
Mąkę wymieszać z cukrem, migdałami, proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową. Dodać margarynę i sok cytrynowy.
Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do ciasta.
Ciasto przelać do formy i piec ok. 50 minut.
Cukier puder wymieszać z wodą i powstałym lukrem posmarować ostudzone ciasto.