Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, słodkie i orzeźwiające ciasto o intensywnie cytrynowym smaku. Idealne na wiosenne dni.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9263
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2996
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1207
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 246
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9263
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2996
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1207
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 246
Składniki
W misce ucieramy jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy olej i sok z cytryny i miksujemy. Do miski dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i imbirem oraz dodajemy skórkę z cytryny. Wszystko krótko mieszamy.
Gotową Masę przekładamy do formy (tortownica o średnicy 24 cm, forma kwadratowa lub keksówka). Pieczemy w 180 stopniach przez ok. pół godziny. Przed wyłączeniem piekarnika sprawdzamy wykałaczką czy na pewno dobrze się upiekło. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem.