Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo zbierałam się do cytrynowca. Bardzo chciałam znaleźć takie które zaspokoi moje wysokie oczekiwania. I tak, w końcu się udało i z czystym sumieniem mogę teraz i Wam je polecić. Jest lekkie, puszyste i takie aromatyczne. W sam raz na nadchodzące lato!
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17121
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3106
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 465
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 144
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2016
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17121
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3106
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 465
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 144
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2016
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem aż uzyskamy kremową konsystencję. Dalej miksując stopniowo dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenia, sok, skórkę cytrynową ( koniecznie sparzcie cytrynę przed starciem!) i aromat.
spód tortownicy wykładam papierem do pieczenia, zapinam boki a nadmiar papieru odcinam, a boki smaruję masłem. Do tak przygotowanej formy wlewam masę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni.
W rondelku lub w mikrofali roztapiamy czekoladę tak, by była lejąca i polewamy nią wystudzone wcześniej ciasto. Teraz pasuje wykazać się odrobiną cierpliwości bo czekolada musi zastygnąć a najlepiej wstawić ciasto na trochę do lodówki.