Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe z ananasem"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 137
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 137
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z połową cukru kryształu, powoli wlej olej, a następnie rozgrzaną czekoladę. Ubij sztywną pianę z białek i reszty cukru.
Obie masy połącz i delikatnie wymieszaj z mąką przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozprowadź w formie z wyższym brzegiem, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej grubą mąką.
Odcedź na sitku plasterki ananasa. Następnie rozłóż je na cieście, a ich środki napełnij konfiturą. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160° C przez około 40 minut. Po upieczeniu schłódź w for mie.
Gotowe ciasto pokrój w kostkę wokół plasterków ananasa. Czas przygotowania: 50 minut
Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja ok. 206 kcal.Źródło: Na żywo