Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to ciasto czekoladowe z dodatkiem coli. Cola nie tylko nadała ciastu specyficznego smaku, ale również nie powtarzalny smak. Moim zdaniem jest to doskonałe ciasto na spotkania rodzinne, jak i przyjęcia.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4457
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3124
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38787
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4457
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3124
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38787
Składniki
Żółtka oddzielamy do białek/ Cukier, wodę, colę masło, kakao i czekoladę pokrojona w kawałki rozpuszczamy. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym żółtku. Mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia i mąkę pszenną. miksujemy. Białka ubijamy na sztywna masę. Dodajemy do ciasta. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.