Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to ciasto czekoladowe z dodatkiem coli. Cola nie tylko nadała ciastu specyficznego smaku, ale również nie powtarzalny smak. Moim zdaniem jest to doskonałe ciasto na spotkania rodzinne, jak i przyjęcia.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1327
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1327
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Składniki
Żółtka oddzielamy do białek/ Cukier, wodę, colę masło, kakao i czekoladę pokrojona w kawałki rozpuszczamy. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym żółtku. Mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia i mąkę pszenną. miksujemy. Białka ubijamy na sztywna masę. Dodajemy do ciasta. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.