Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to ciasto czekoladowe z dodatkiem coli. Cola nie tylko nadała ciastu specyficznego smaku, ale również nie powtarzalny smak. Moim zdaniem jest to doskonałe ciasto na spotkania rodzinne, jak i przyjęcia.
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Składniki
Żółtka oddzielamy do białek/ Cukier, wodę, colę masło, kakao i czekoladę pokrojona w kawałki rozpuszczamy. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym żółtku. Mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia i mąkę pszenną. miksujemy. Białka ubijamy na sztywna masę. Dodajemy do ciasta. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.