Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to ciasto czekoladowe z dodatkiem coli. Cola nie tylko nadała ciastu specyficznego smaku, ale również nie powtarzalny smak. Moim zdaniem jest to doskonałe ciasto na spotkania rodzinne, jak i przyjęcia.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1798
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 268
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 591
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1798
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 268
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 591
Składniki
Żółtka oddzielamy do białek/ Cukier, wodę, colę masło, kakao i czekoladę pokrojona w kawałki rozpuszczamy. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym żółtku. Mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia i mąkę pszenną. miksujemy. Białka ubijamy na sztywna masę. Dodajemy do ciasta. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.