Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe z imbirem"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 61
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 61
Składniki
Imbir zetrzyj na tarce. Zasyp trzema łyżkami cukru. Dodaj trzy łyżki wody, skórkę i cynamon. Gotuj na małym ogniu aż powstanie gęsty syrop. Czekoladę połam na małe kawałki, masło pokrój.
W rondelku zagotuj wodę. Dodaj czekoladę i masło. Zdejmij z ognia. Wymieszaj mąkę i jajka. Pomału dodawaj syrop czekoladowy oraz imbirowy. Wymieszaj. Dodaj posiekane orzechy.
Przelej do foremki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie