Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe z imbirem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Imbir zetrzyj na tarce. Zasyp trzema łyżkami cukru. Dodaj trzy łyżki wody, skórkę i cynamon. Gotuj na małym ogniu aż powstanie gęsty syrop. Czekoladę połam na małe kawałki, masło pokrój.
W rondelku zagotuj wodę. Dodaj czekoladę i masło. Zdejmij z ognia. Wymieszaj mąkę i jajka. Pomału dodawaj syrop czekoladowy oraz imbirowy. Wymieszaj. Dodaj posiekane orzechy.
Przelej do foremki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie