Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to super prosty i bardzo czekoladowy ucieraniec z dodatkiem śliwek. Ciasto jest puszyste i bardzo miękkie. Rozpływa się w ustach. Śliwki do ciasta powinny być nieco twardsze, aby nie zawilgociły ciasta. Ciasto doskonale pasuje do popołudniowej kawy z przyjaciółmi.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13057
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4802
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13057
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4802
Składniki
Ciasto czekoladowe: Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy. Śliwki myjemy. Usuwamy pestki. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Układamy śliwki skórką do dołu. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.