Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe ze śliwkami o tej porze roku smakuje najlepiej. Ciasto jest wilgotne, puszyste i mega czekoladowe a śliwki w sezonie są najpyszniejsze. Do przygotowania nie potrzebujesz miksera, wystarczy połączyć ze sobą mokre i suche składniki, ułożyć śliwki i upiec.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 157
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 224
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9277
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 157
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 224
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9277
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cynamon przesiej do miski. Masło włóż do rondelka, dodaj czekoladę, podgrzewaj do roztopienia, następnie wystudź.
Jajka wymieszaj trzepaczką z cukrem, dodaj mleko i stopioną czekoladę. Wsyp suche składniki i delikatnie wymieszaj łyżką,
Tortownicę silikonową posmaruj cienko olejem i przelej ciasto na wierzch ułóż połówki śliwek skórką do dołu, posyp cynamonem i cukrem. Piec około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 175 st.
Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Smacznego.