Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe ze śliwkami o tej porze roku smakuje najlepiej. Ciasto jest wilgotne, puszyste i mega czekoladowe a śliwki w sezonie są najpyszniejsze. Do przygotowania nie potrzebujesz miksera, wystarczy połączyć ze sobą mokre i suche składniki, ułożyć śliwki i upiec.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4349
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 201
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4349
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 201
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cynamon przesiej do miski. Masło włóż do rondelka, dodaj czekoladę, podgrzewaj do roztopienia, następnie wystudź.
Jajka wymieszaj trzepaczką z cukrem, dodaj mleko i stopioną czekoladę. Wsyp suche składniki i delikatnie wymieszaj łyżką,
Tortownicę silikonową posmaruj cienko olejem i przelej ciasto na wierzch ułóż połówki śliwek skórką do dołu, posyp cynamonem i cukrem. Piec około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 175 st.
Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Smacznego.