Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto czekoladowo-jabłkowe"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10705
Polecam.
Odsłon: 268
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 13
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10705
Polecam.
Odsłon: 268
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 13
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, wymieszaj z cynamonem. Masło rozpuść w garnku, wystudź. Do miski wbij jajka, wsyp cukier, zmiksuj. Wlej masło, mleko, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą, przesiej do masy, całość wymieszaj.
Jabłka dodaj do masy, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. W garnku rozpuść masło, dodaj połamaną czekoladę, podgrzewaj mieszając, polewą polej ciasto. Udekoruj jabłkami.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień