Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, aromatyczne ciasto na każdą okazję.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4721
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4164
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4721
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4164
Składniki
Mąkę migdałową wymieszać z 6 dag mąki tortowej i 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 3 jajka ubić na puszysto z 10 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
3/ 4 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 12 dag mąki tortowej wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 3 jajka ubić na puszysto z 10 dag cukru. Masę jajeczną połączyć z mąką i proszkiem , na koniec wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. wystudzić.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Mango obrać pokroić w małe kawałki, usunąć pestkę, zblendować. Gdy galaretki zaczynają krzepnąć , ubić na sztywno śmietankę, dodać mus z mango , na koniec galaretki, wymieszać i wyłożyć na ciasto.
Przykryć ciastem migdałowym.
Resztę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić 4 godziny, pokroić na porcje.