Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie czekoladowe ciasto z masą serową i wiśniami. Obłędny smak, w którym można się zakochać. Rozpieści kubki smakowe nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
mikser, blaszka 20x30 cm
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1144
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1144
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Składniki
Czekoladę połam na kosteczki i rozpuść w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Płynną czekoladę odstaw do przestygnięcia.
Miękkie masło przełóż do miski. Ubij na puszystą masę razem z cukrem. Następnie dodaj jajka. Składniki ponownie zmiksuj.
Do maślanej masy dodaj rozpuszczoną czekoladę oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki ponownie zmiksuj.
W osobnej misce przygotuj masę serową. Twaróg z wiaderka połącz z serkiem mascarpone, cukrem i jajkami. Składniki zmiksuj.
Blaszkę o wymiarach 20 x 30 cm wyściel papierem do pieczenia. Na spód wylej połowę masy czekoladowej. Następnie wyłóż połowę wiśni. Masę czekoladową przykryj masą twarogową i kolejną warstwą czekoladowego ciasta z wiśniami.
Ciasto czekoladowy romans wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni (bez termoobiegu). Piecz przez około 80-90 minut.
Upieczone ciasto początkowo studź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie letnie ciasto wyjmij na blat i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Ciasto czekoladowy romans przechowuj w lodówce, podawaj z konfiturą z wiśni.