Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czereśniowe"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 225
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 289
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 101
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2172
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 225
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 289
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 101
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2172
Składniki
Posiekać mąkę z zimnym masłem. Dodać 2 żółtka i jajko, olej, sól i cukier. Szybko zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki. Schładzać przez minimum 1 godzinę.
Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować. 1/3 szklanki soku wymieszać z mąką ziemniaczaną, resztę soku zagotować z cukrem. Do gotującego się soku dodać ten rozmieszany z mąką i gotować, aż masa zgęstnieje. Wsypać czereśnie, doprowadzić do wrzenia i szybko zdjąć z ognia. Przestudzić.
2/3 ciasta rozwałkować, wyłożyć na natłuszczoną i oprószoną mąką formę, podpiec na złoto w nagrzanym do 200oC piekarniku. Wyłożyć masę, udekorować resztą ciasta, posmarować je rozmąconym żółtkiem i piec jeszcze 15 minut.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium