Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Drożdże rozkruszyć w szklance ze szczyptą soli i cukru. Całe jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować. Dodać mąkę, jak zgęstnieje dolewać zagrzane mleko. Na końcu dodać olej lekko mieszając. Odstawić mniej więcej na 1/2 godziny w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość przełożyć do nasmarowanej i obsypanej bułką tartą foremki o średniej wielkości. Wierzch placka można posmarować żółtkiem rozmąconym z wodą (1 łyżka) najlepiej pędzelkiem, wtedy ładnie wygląda
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 * ok 45 min