Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem obawy, czy się uda z dodatkiem czekolady , ale wyszło super, puszyste, wilgotne i delikatne, jednym słowem - delicja. Do tego truskawki i słodka kruszonka wszystko razem doskonałe, smakowało nawet mojej małej, wybrednej recenzentce. Tym razem dodałem 1 czekoladę, następnym razem spróbuję dodać przynajmniej 1 1/2 czekolady.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Z drożdży, 2 łyżeczek mąki, łyżeczki cukru, i 2 łyżek mleka zrobić rozczyn, odstawić aż podwoi objętość. 2 jajka i 2 żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na białą puszystą masę, Masło roztopić, odstawić do wystudzenia. Czekoladę rozpuścić w ciepłym mleku, przestudzić. Do mąki wlać rozczyn, ubite jajka, sól, mleko z czekoladą, wyrobić - ja wyrabiałem robotem ok. 5-6 minut, następnie partiami wlewać i wrabiać masło oraz wyparzone rodzynki, zostawić w cieple do podwojenia objętości. Przełożyć na blachę 22x35 cm, wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia.ułożyć truskawki lekko wciskając w ciasto, posypać kruszonką, pozwolić mu jeszcze wyrastać w cieple. Kruszonka: Mąkę, cukier, masło rozdrabniać palcami, można też robotem do czasu powstania grudek.