Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto drożdżowe. Wersja dla osób zabieganych. Jest bardzo smaczne i łatwe do zrobienia.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 202
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 138
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 202
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 138
Składniki
PRZYGOTOWAĆ KRUSZONKĘ: SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ WSYPAĆ DO MISKI LUB NA STOLNICE. CAŁOŚĆ POSIEKAĆ NOŻEM DO POLACZENIA SKLADNIKOW. WSTAWIC DO LODOWKI.
CIASTO: DROŻDŻE WKRUSZYĆ DO MISKI I DODAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI W PODANEJ KOLEJNOŚCI. JAJKA ROZTRZEPAĆ PRZED ICH DODANIEM. CALOSC PRZYKRYC SCIERECZKA I ODSTAWIC W CIEPLE MIEJSCE NA DWIE GODZINY.PO DWÓCH GODZINACH CIASTO WYMIESZAC DREWNIANA LYZKA NA GLADKA MASE. GOTOWE CIASTO PRZEŁOŻYĆ DO FORMY DO PIECZENIA (MOJA 32X24 CM)
WYŁOŻYĆ NA NIEJ DOWOLNE OWOCE I POSYPAĆ WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANA KRUSZONKA, GOTOWE CIASTO PRZYKRYC SCIERECZKA I ODSTAWIC NA 20 MIN DO WYROŚNIĘCIA. PIEKARNIK NAGRZAĆ DO TEMP. 175 ST C. PO 20 MIN. WYRASTANIA CIASTO PIECZEMY DO SUCHEGO PATYCZKA OKOŁO 50 – 60 MIN. CIASTO MA BYĆ ŁADNIE ZARUMIENIONE A PATYCZEK SUCHY.
PO UPIECZENIU PRZETRZYMAĆ CIASTO W PIEKARNIKU, PRZY UCHYLONYCH DRZWICZKACH 10 MIN, OSTUDZONE CIASTO MOŻNA POSYPAĆ CUKREM PUDREM. SMACZNEGO!