Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny puszysty placek z mrożonymi owocami, u mnie z truskawkami, borówkami i malinami :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 536
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3997
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 536
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3997
Składniki
Margarynę roztopić, wystudzić.
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru pudru, szczyptę soli, łyżkę mąki, wymieszać i zostawić na 20 min w ciepłym miejscu.
Dodać resztę składników, wyrobić ciasto i zostawić ponownie na 30 min do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do formy (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzch wyłożyć owoce. Zrobić kruszonkę z mąki, cukru i margaryny. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wyłożyć na owoce. Piec ok 40 min w temp 180 stopni.