Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to to jak ciasto drożdżowe z rabarbarem. A do tego jeszcze twaróg. Polecam!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 372
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 372
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Twaróg zblendować lub przepuścić dwa razy przez maszynkę do mięsa. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier i drożdże. Dodać jogurt. Miskę przykryć ściereczką i poczekać aż drożdże zaczną pracować. Gdy ciasto wyraźnie urośnie dodać masło i twaróg. Wyrobić całość na jednolitą masę. Przykryć ściereczką jeszcze na jakieś 30 minut.
Tortownicę o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Przełożyć do niej ciasto. Rabarbar obrać i poukładać na cieście. Piec w nagrzanym piekarniku około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.