Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis z lat 70-tych na niedrogie, ale bardzo smaczne ciasto dwukolorowe z owocami. W sam raz na kryzysowe czasy.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21614
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21614
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Owoce osączamy z płynu, jeśli pochodzą z zapraw lub puszki, świeże kroimy na mniejsze kawałki i odkładamy na bok.
Do misy miksera wrzucamy bardzo miękką margarynę i ucieramy na puch razem z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i dalej mieszamy. Na koniec przesiewamy do misy miksera sypkie składniki bez kakao, krótko miksujemy. Do formy kwadratowej o boku 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy 2/3 ciasta, które jest dosyć gęste. Na ciasto dajemy owoce.
1/3 ciasta łączymy z kakao i wodą. Wykładamy na wierzch owoców.
Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C na 35-40 minut. Ciasto "dusigrosz" gotowe!