Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto w kolorze intensywnej pomarańczy. Mocno dyniowe, o lekko sernikowej konsystencji. Stanowi idealną odskocznię od jesiennych szarości. Polecam! Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na blogu.
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 51
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 76
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 51
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 76
Składniki
Ciasto Piekarnik nastawić na 160 stopni Celsjusza. Wszystkie składniki poza jajkami zmiksować na gładką masę. Rozdzielić żółtka od białek i dodać je do masy dyniowej. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Ostrożnie wmieszać je do masy dyniowej. Dodać skórkę z pomarańczy. Delikatnie przelać ciasto do lekko natłuszczonej silikonowej formy lub też metalowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 40 -45 minut aż do suchego patyczka. Ostudzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Polewa Wlać mleko do garnuszka i posypać po wierzchu żelatyną. Poczekać aż lekko napęcznieje. Następnie podgrzać chwilę. Dodać karob i olej kokosowy i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Odrobinę przestudzić i polać ciasto.