Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-11-2012
Ciasto francuskie z bananem i czekoladą to moja propozycja na coś słodkiego i błyskawicznego na stole.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 202
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 160
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2442
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7566
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 202
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 160
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2442
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7566
Składniki
Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.
Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.