Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-11-2012
Ciasto francuskie z bananem i czekoladą to moja propozycja na coś słodkiego i błyskawicznego na stole.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4606
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12436
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5690
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7062
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4606
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12436
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5690
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7062
Składniki
Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.
Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.