Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-11-2012
Ciasto francuskie z bananem i czekoladą to moja propozycja na coś słodkiego i błyskawicznego na stole.
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 10057
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5155
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1759
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1205148
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 10057
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5155
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1759
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1205148
Składniki
Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.
Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.