Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe ciasto francuskie to świetne rozwiązanie dla wszystkich, którym brakuje czasu :) Istnieje też mnóstwo pomysłów na jego wykorzystanie :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Jabłka obrałam wcześniej jakoś 1,5 godziny przed pieczeniem. Pokroiłam na cząstki i zasypałam łyżką cukru oraz odrobiną cynamonu. Każdy może sypac ile zechce w zależności jakie smaki lubi :)
Gdy jabłka puściły już sok i zrobił się lekki syrop włączyłam piekarnik i ustawiłam na 200 stopni. Następnie odpakowałam ciasto i lekko je rozwałkowałam.
Potem zaczęłam je nacinac po bokach tych dłuższych. Zaczynamy od góry gdzie robimy głębsze nacięcie a na środku je zmniejszamy gdyż tam będzie najwięcej nadzienia.
Gdy mamy gotowe ciasto obieramy banana i kroimy w plasterki. Potem układamy na cieście. Na to układamy jabłka. Po nałożeniu zabieramy się za zakładanie pasków z ciasta. Robimy to na przemian. Najpierw lewy potem prawy i tak do końca aż powstanie nam ładny wzór :) Ja ciasto lekko zwilżyłam wodą i posypałam cukrem.
Wstawiamy do piekarnika i czekamy, aż nabierze kolorów :) Smacznego :)