Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe ciasto francuskie to świetne rozwiązanie dla wszystkich, którym brakuje czasu :) Istnieje też mnóstwo pomysłów na jego wykorzystanie :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1452
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231829
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4994
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1452
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231829
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4994
Składniki
Jabłka obrałam wcześniej jakoś 1,5 godziny przed pieczeniem. Pokroiłam na cząstki i zasypałam łyżką cukru oraz odrobiną cynamonu. Każdy może sypac ile zechce w zależności jakie smaki lubi :)
Gdy jabłka puściły już sok i zrobił się lekki syrop włączyłam piekarnik i ustawiłam na 200 stopni. Następnie odpakowałam ciasto i lekko je rozwałkowałam.
Potem zaczęłam je nacinac po bokach tych dłuższych. Zaczynamy od góry gdzie robimy głębsze nacięcie a na środku je zmniejszamy gdyż tam będzie najwięcej nadzienia.
Gdy mamy gotowe ciasto obieramy banana i kroimy w plasterki. Potem układamy na cieście. Na to układamy jabłka. Po nałożeniu zabieramy się za zakładanie pasków z ciasta. Robimy to na przemian. Najpierw lewy potem prawy i tak do końca aż powstanie nam ładny wzór :) Ja ciasto lekko zwilżyłam wodą i posypałam cukrem.
Wstawiamy do piekarnika i czekamy, aż nabierze kolorów :) Smacznego :)