Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto śmietankowo- galaretkowe z dodatkiem makaronu czekoladowego na biszkoptach posypane białą czekoladą. Polecam przepis.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1599
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38577
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1318
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1599
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38577
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1318
Składniki
Galaretki przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy aż stężeją. Makaron gotujemy al dente i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy jogurt naturalny. Żelatynę rozpuszczamy. Masę łączymy z galaretkami i żelatyną. Następnie dodajemy makaron i mieszamy. Biszkopty układamy na dużą blaszkę. Wlewamy masę. Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy na wierzch ciasta. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego ;)