Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto śmietankowo- galaretkowe z dodatkiem makaronu czekoladowego na biszkoptach posypane białą czekoladą. Polecam przepis.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35949
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1291
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1787
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35949
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1291
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1787
        
        
                Składniki
Galaretki przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy aż stężeją. Makaron gotujemy al dente i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy jogurt naturalny. Żelatynę rozpuszczamy. Masę łączymy z galaretkami i żelatyną. Następnie dodajemy makaron i mieszamy. Biszkopty układamy na dużą blaszkę. Wlewamy masę. Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy na wierzch ciasta. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego ;)