Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto grejpfrutowe"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Składniki
Czas przygotowania 70 minut. Cena porcji ok. 1,10 zł.
Ciasto. Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z połową cukru i żółtkami na puch. Dodajemy kilka kropli aromatu. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i orzechami, dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy. Formę natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 200oC ok. 30 minut. Studzimy.
Krem. Ser ucieramy z cukrem pudrem i żółtkiem. Galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szklance wrzątku. Studzimy. Łączymy z serem.
Masę wylewamy na przestudzone ciasto. Zostawiamy do zastygnięcia.
Cukier karmelizujemy i dodajemy posiekane orzechy. Wylewamy na pergamin. Studzimy. Kruszymy wałkiem do ciasta.
Grejpfruty dokładnie obieramy i kroimy na cząstki. Dekorujemy ciasto grejpfrutami i orzechami.
Wartość odżywcza porcji 346 kcal Białko 5,5 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 44 g.Źródło: Rewia