Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto gruszkowe pod galaretką"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13102
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2483
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3618
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4516
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13102
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2483
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3618
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4516
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Leśniak z Pustyn</strong>
Gruszki obierz, pokrój w kostkę. Żółtka utrzyj z margaryną i cuk rem. Dodaj mąkę, sodę, proszek i kakao, zmiksuj. Dodaj mleko, zmiksuj. Białka ubij, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. Dodaj gruszki, połącz.
Włóż do formy (25 na 36 cm). Piecz ok. 60 min w 180°C. Ostudź. Galaretki przygotuj wg instrukcji. Gdy stężeją, polej ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie