Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto gruszkowe z kruszonką jak u babci"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10035
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 939
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10035
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 939
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 295
Składniki
na ciasto zagniatam i dzielę na połowę. Jedną wykładam dno foremki z papierem do pieczenia.
Gruszki obieram, kroję w kostkę, skrapiam sokiem z cytryny, duszę kilka min. z cukrem i 3/4 szkl. wody. Jeden budyń łączę z 1/3 szkl. wody, wlewam do gruszek, gotuję. Osobno gotuję 2 budynie z mlekiem i cukrem.
Na ciasto wykładam ciepły budyń gruszkowy, a na to waniliowy. Na wierzch ścieram resztę ciasta. Piekę w temp. 200oC 30-40 min.
80 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12-14 porcji.Źródło: Kobieta i życie