Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto jabłkowe posypane płatkami migdałowymi"
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Składniki
<strong>Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>
Żółtka oddziel od białek. Mąkę, cukier waniliowy, pół szklanki cukru pudru, żółtka, margarynę i proszek do pieczenia zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, owiń folią, włóż na 2 godziny do lodówki.
Ciasto podziel na 3 części. Jedną wylep blachę, pozostałe włóż do zamrażalnika. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ciasto posyp cynamonem, ułóż jabłka. Białka ubij, dodając resztę cukru pudru. Posmaruj jabłka, na nie zetrzyj na tarce drugą część ciasta. Płatki migdałowe pokrusz, zagnieć z resztą ciasta. Zetrzyj na tarce na placek. Piecz ok. 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie