Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jabłkowe z budyniem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2717
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2717
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnie szka Huber z Wrocławia</strong>
Ciasto: mleko, cukier i pokrojone masło podgrzewaj, aż masło i cukier się rozpuszczą. Ostudź. Wbij jajka, zmiksuj. Wkrusz drożdże, przykryj, odstaw do wyrośnięcia. Dodaj przesianą mąkę, wyrabiaj, aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Odstaw do wyrośnięcia.
Budyń ugotuj na 400 ml mleka. Ciasto wylej na blachę. Jabłka obierz, pokrój na plastry, ułóż na cieście. Pomiędzy jabłka nałóż mus brzoskwiniowy i budyń, posyp cynamonem. Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie