Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami i masą budyniową. Masze ulubione.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8548
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327515
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8548
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327515
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem, żółtkami i śmietaną.Przesiać mąkę z proszkiem, rękoma rozdrobnić na gruby żwirek.Trzecią część odsypać na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 23x36.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i ułożyć jeden obok drugiego.
Ugotować budyń, trochę przestudzić i zalać jabłka.
Następnie tą druga cześć ciasta rozkruszyć na budyniu.
Piec w 175 * ok. 50-60 min.
Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.