Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste ciasto z chrupiaca polewa.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Marchewki i jablka zetrzec i skropic cytryna. Utrzec maslo z sola, cynamonem i cukrem. Dodac jajka. Dodac make, make ziemniaczana, proszek do pieczenia i mielone orzechy ( ok. 80 g ) jesli ktos lubi. Na koncu dodac starte marchewki z jablkami. Piec w natluszczonej foremce, ok. 50-55 min w temp. 175° C ( termoobieg)
Na polewe zmiksowac wszystkie skladniki, dodajac na koncu tyle mleka, az uzyska sie odpowiednia konsystencje. Moja wyszla zbyt gesta, dlatego posypalam ja orzechami i czekolada. Wstawic do lodówki, aby polewa uzyskala swoja "lodowa" konsystencje.