Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste ciasto z chrupiaca polewa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12225
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12940
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4974
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12225
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12940
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4974
Składniki
Marchewki i jablka zetrzec i skropic cytryna. Utrzec maslo z sola, cynamonem i cukrem. Dodac jajka. Dodac make, make ziemniaczana, proszek do pieczenia i mielone orzechy ( ok. 80 g ) jesli ktos lubi. Na koncu dodac starte marchewki z jablkami. Piec w natluszczonej foremce, ok. 50-55 min w temp. 175° C ( termoobieg)
Na polewe zmiksowac wszystkie skladniki, dodajac na koncu tyle mleka, az uzyska sie odpowiednia konsystencje. Moja wyszla zbyt gesta, dlatego posypalam ja orzechami i czekolada. Wstawic do lodówki, aby polewa uzyskala swoja "lodowa" konsystencje.