Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto i proste w przygotowaniu :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
Ciasto jabłkowe : Drożdże pokruszyć i wymieszać z cukrem pudrem. Margarynę posiekać z mąką , dodać żółtka, szczyptę soli , śmietanę , rozrzedzone drożdże . Zarobić ciasto. podzielić na 2 części . Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę , rozprowadzić utarte na tarce jabłka , posypać cynamonem i bułka tartą. Przykryć drugą częścią ciasta. Upiec. Biszkopty orzechowe : Białka ubić na sztywno , dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp 180 stopni ok 30 minut. Masa: Z mleka , cukru , budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć , dodać przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta : Biszkopt orzechowy - polowa masy- ciasto jabłkowe- druga połowa masy- biszkopt orzechowy