Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto i proste w przygotowaniu :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Ciasto jabłkowe : Drożdże pokruszyć i wymieszać z cukrem pudrem. Margarynę posiekać z mąką , dodać żółtka, szczyptę soli , śmietanę , rozrzedzone drożdże . Zarobić ciasto. podzielić na 2 części . Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę , rozprowadzić utarte na tarce jabłka , posypać cynamonem i bułka tartą. Przykryć drugą częścią ciasta. Upiec. Biszkopty orzechowe : Białka ubić na sztywno , dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp 180 stopni ok 30 minut. Masa: Z mleka , cukru , budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć , dodać przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta : Biszkopt orzechowy - polowa masy- ciasto jabłkowe- druga połowa masy- biszkopt orzechowy