Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto i proste w przygotowaniu :)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 365
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3158
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 365
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3158
Składniki
Ciasto jabłkowe : Drożdże pokruszyć i wymieszać z cukrem pudrem. Margarynę posiekać z mąką , dodać żółtka, szczyptę soli , śmietanę , rozrzedzone drożdże . Zarobić ciasto. podzielić na 2 części . Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę , rozprowadzić utarte na tarce jabłka , posypać cynamonem i bułka tartą. Przykryć drugą częścią ciasta. Upiec. Biszkopty orzechowe : Białka ubić na sztywno , dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp 180 stopni ok 30 minut. Masa: Z mleka , cukru , budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć , dodać przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta : Biszkopt orzechowy - polowa masy- ciasto jabłkowe- druga połowa masy- biszkopt orzechowy