Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połącznie prażonych jabłek z dodatkiem galaretki i serków homo z dodatkiem kawy i rumu.:) Ciasto bez pieczenia,serdecznie polecam:)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25712
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25712
Składniki
Blaszkę 25/34 cm wyłożyć folią aluminiową. Jabłka obrac,pokroić i uprażyc.Ja mam gotowe w słoikach. Do gorących jabłek wsypać dwie galaretki agrestowe i mieszać do ich rozpuszczenia. Na spodzie blachy ułożyć herbatniki,na wierzch dać letnie jabłka i wstawić do lodówki by jabłka stężały Zaparzyć 2 łyżki kawy,przykryć i wystudzić.
Rozpuścić 2 galaretki truskawkowe w szklance wrzątku. Dodać letnie do serków homo,zmiksować. Na jabłka dać warstwę herbatników,na wierzch tężejące serki i przykryć herbatnikami.
Serek mascarpone dac do miski,dodać ubitą śmietankę z 2 łyżkami cukru pudru. Dać zaparzoną kawę,dwa śmietan-fixy,oraz rum,zmiksować.Jesli masa wydaje się za rzadka można dać jeszcze jeden śmietan-fix. Krem dać na herbatniki,wyrównać. Na koniec przykrywamy herbatnikami,smarujemy masą kajmakową i posypujemy płatkami migdałowymi.
Smacznego życzę!