Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne,smaczne nie zawiera żadnych barwników ani konserwantów
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Ciasto-ubijamy pianę z 6 białek dodajemy 1 szklankę cukru 1 szklankę maku i kokosu proszek do pieczenia oraz 2 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki mąki ziemniaczanej.Pieczemy biszkopt. Masa - z pół litra mleka 6 żółtek 2 łyżek mąki pszennej 2 łyżek mąki ziemniaczanej gotujemy budyń po ostudzeniu miksujemy z pół szklanki cukru pudru i margaryną i łyżką cukru waniliowego.Masę wylewamy na ostudzony biszkopt.Jagody podgrzewamy,w soku rozpuszczamy żelatynę dodajemy do gorących jagód słodzimy do smaku około 2 łyżek cukru.
Krzepnącą galaretkę wylewamy na masę od razu układamy okrągłe biszkopty.Czekamy aż galaretka dobrze stwardnieje.Rozpuszczamy białą czekoladę dodając mleko i polewamy biszkopty.Życzymy smacznego...