Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne,smaczne nie zawiera żadnych barwników ani konserwantów
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 882
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2757
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3257
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 882
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2757
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3257
Składniki
Ciasto-ubijamy pianę z 6 białek dodajemy 1 szklankę cukru 1 szklankę maku i kokosu proszek do pieczenia oraz 2 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki mąki ziemniaczanej.Pieczemy biszkopt. Masa - z pół litra mleka 6 żółtek 2 łyżek mąki pszennej 2 łyżek mąki ziemniaczanej gotujemy budyń po ostudzeniu miksujemy z pół szklanki cukru pudru i margaryną i łyżką cukru waniliowego.Masę wylewamy na ostudzony biszkopt.Jagody podgrzewamy,w soku rozpuszczamy żelatynę dodajemy do gorących jagód słodzimy do smaku około 2 łyżek cukru.
Krzepnącą galaretkę wylewamy na masę od razu układamy okrągłe biszkopty.Czekamy aż galaretka dobrze stwardnieje.Rozpuszczamy białą czekoladę dodając mleko i polewamy biszkopty.Życzymy smacznego...