Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe ciasto. Nie trzeba obawiać się o kalorie.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 15
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 486
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1990
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3978
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 15
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 486
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1990
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3978
Składniki
Przygotowanie: Rozgnieść jagody, dodać miód i syrop z agawy, wymieszać. Do garnka wlać mleko i jagody, zagotować. Ciągle intensywnie mieszając aby mieszanka się nie zważyła. Dodać kaszę manną i nadal intensywnie mieszamy tym razem aby nie powstały gródki. Mieszamy do czasu uzyskania gęstej konsystencji. Zdejmujemy garnek z gazu i odstawiamy kaszę do przestygnięcia.
Następnie, dno blaszki wykładamy herbatnikami, dodajemy połowę masy z kaszy manny i polewamy wszystko pastą kokosową, posypujemy wszystko jagodami i nakładamy drugą połowę masy z kaszy manny. Na końcu układamy kolejną warstwę herbatników. Wstawiamy wszystko na kilka godzin do lodówki. Podajemy z różnego rodzaju dodatkami. Ja podałam z konfiturą jagodowo-lawendową oraz polałam syropem klonowym. Smacznego ! :)
Wiórki kokosowe wsypujemy na rozgrzaną patelnie i na małym ogniu przez chwilę prażymy aż się delikatnie zarumienią. Następnie przesypujemy do pojemnika i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji (do pasty można dodać miód lub inny składnik słodzący). Na końcu wszystko mieszamy z jogurtem. Pasta jest gotowa.