Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu, orzeźwiające z brzoskwiniami
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 105
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2760
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 825
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1020
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 105
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2760
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 825
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1020
Składniki
Rozpuszczamy 2 opakowania galaretki w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy, czekamy aż przestygnie.
Do miski wkładamy jogurt naturalny. Miksujemy około minuty na małych obrotach, a następnie powoli dodajemy ostudzoną galaretkę. Wkładamy masę na 5 minut do lodówki.
W foremce układamy biszkopty. W moim przypadku była to foremka o średnicy 20 cm.
Wylewamy masę na biszkopty, następnie układamy na niej połówki brzoskwiń. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Rozpuszczamy 1 galaretkę w w 400 ml gorącej wody i czekamy aż ostygnie. Wylewamy na masę jogurtową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.