Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu, orzeźwiające z brzoskwiniami
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 188
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2234
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 515
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 188
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2234
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 515
Składniki
Rozpuszczamy 2 opakowania galaretki w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy, czekamy aż przestygnie.
Do miski wkładamy jogurt naturalny. Miksujemy około minuty na małych obrotach, a następnie powoli dodajemy ostudzoną galaretkę. Wkładamy masę na 5 minut do lodówki.
W foremce układamy biszkopty. W moim przypadku była to foremka o średnicy 20 cm.
Wylewamy masę na biszkopty, następnie układamy na niej połówki brzoskwiń. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Rozpuszczamy 1 galaretkę w w 400 ml gorącej wody i czekamy aż ostygnie. Wylewamy na masę jogurtową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.