Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to skrócona wersja Ciasta Jakuba.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1319
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1319
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem, masłem a potem śmietaną.Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść.Podzielić na dwie części. Rozklepać na dwie blachy 30x40 cm.wyłożone z papierem do pieczenia.
Jedną włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor w 175*ok.20-25 min.
II blaszka z pianą- Białka ubić z solą, potem cukrem.Domieszać przesiane kisiele.Wyłożyć na drugie surowe ciasto. Na górę poukładać odsączone owoce.
Piec ok.30 min. w 175*
Jabłka podsmażyć z sokiem i cukrem.Odstawić i zaraz wsypać suche galaretki,wymieszać.Odstawić do tężenia.Wylać na placek bez bezy. Przykryć plackiem z bezą.
Górę oblać(za nitką) roztopioną na parze czekoladą.