Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobiłam podglądają i zmieniając częściowo przepis od kasia-p...Kasiu dziękuję za świetny pomysł,ciasto wyszło fantastyczne,lekkie,aromatyczne i dietetycznie:) Serdecznie Wam polecam:)
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20464
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 88
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2784
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20464
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 88
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2784
Składniki
Blaszkę 25/29 cm ( może być troszkę mniejsza) wyścielić papierem i wyłożyć warstwę herbatników. Ananasy odcedzić i pokroić w kostkę,wyłożyć na herbatniki. Żółtka oddzielić od białek,białka ubić z łyżką cukru pudru. Żółtka utrzeć z budyniami i cukrem waniliowym,dodać jogurty ,utrzeć. Na końcu dać żurawinę i białka i delikatnie wymieszać. Masę wylać na herbatniki i ananasy,dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec do zezłocenia wierzchu,około godz. Po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku do wystudzenia,potem dać w chłodne miejsce na 2 godz. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!