Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobiłam podglądają i zmieniając częściowo przepis od kasia-p...Kasiu dziękuję za świetny pomysł,ciasto wyszło fantastyczne,lekkie,aromatyczne i dietetycznie:) Serdecznie Wam polecam:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Blaszkę 25/29 cm ( może być troszkę mniejsza) wyścielić papierem i wyłożyć warstwę herbatników. Ananasy odcedzić i pokroić w kostkę,wyłożyć na herbatniki. Żółtka oddzielić od białek,białka ubić z łyżką cukru pudru. Żółtka utrzeć z budyniami i cukrem waniliowym,dodać jogurty ,utrzeć. Na końcu dać żurawinę i białka i delikatnie wymieszać. Masę wylać na herbatniki i ananasy,dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec do zezłocenia wierzchu,około godz. Po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku do wystudzenia,potem dać w chłodne miejsce na 2 godz. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!