Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz prostego ciasta dla cukrzyków? To jest niezwykle uniwersalne, bo zamiast borówek, możesz też użyć malin czy śliwek. Ciasto jogurtowe dla diabetyków jest lekkie, puszyste i przede wszystkim zdrowe. Zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym, dlatego zjadane w rozsądnych porcjach jest bezpieczne.
Tortownica o średnicy 22 cm
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 864
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2476
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5709
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33928
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 864
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2476
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5709
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33928
Składniki
Białka oddziel od żółtek i odłóż je do lodówki. Żółtka przełóż do głębokiej miski i zmiksuj z ksylitolem. Ubijaj do uzyskania jednolitej, jasnożółtej, puszystej masy.
Wlej jogurt, olej i całość dokładniej wymieszaj na najmniejszych obrotach miksera.
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dosypuj mąkę do masy i miksuj, wciąż powoli.
W osobnym naczyniu ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przełóż do powstałej wcześniej masy, wsyp borówki i delikatnie połącz składniki przy pomocy łyżki.
Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 175 stopni Celsjusza. Sprawdź po 25-30 minutach, czy ciasto jest gotowe. Smacznego!