Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz prostego ciasta dla cukrzyków? To jest niezwykle uniwersalne, bo zamiast borówek, możesz też użyć malin czy śliwek. Ciasto jogurtowe dla diabetyków jest lekkie, puszyste i przede wszystkim zdrowe. Zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym, dlatego zjadane w rozsądnych porcjach jest bezpieczne.
Tortownica o średnicy 22 cm
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2407
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2407
Składniki
Białka oddziel od żółtek i odłóż je do lodówki. Żółtka przełóż do głębokiej miski i zmiksuj z ksylitolem. Ubijaj do uzyskania jednolitej, jasnożółtej, puszystej masy.
Wlej jogurt, olej i całość dokładniej wymieszaj na najmniejszych obrotach miksera.
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dosypuj mąkę do masy i miksuj, wciąż powoli.
W osobnym naczyniu ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przełóż do powstałej wcześniej masy, wsyp borówki i delikatnie połącz składniki przy pomocy łyżki.
Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 175 stopni Celsjusza. Sprawdź po 25-30 minutach, czy ciasto jest gotowe. Smacznego!